http://www.eculinar.ro/

Subcategoria "Mâncăruri cu legume şi zarzavaturi"

Ciuperci vînătoreşti
Reţetă lacto-vegetariană

Timp de preparare: 30 min.

Complexitate: redusă

Ingrediente: 500 g ciuperci de padure (cei mai buni sunt hribii), 3 linguri de ulei, 2 morcovi, 2 radacini de patrunjel, 1 lingura de faina, 1 lingura de ceapa rosie razuita, 100 ml smantana, sare, piper boabe si macinat, mustar, foi de dafin, coaja si zeama de lamaie, 1 varf de cutit de zahar.

Mod de preparare: Ciupercile curatate si taiate felii se calesc cu o lingura de ulei impreuna cu ceapa, se condimenteaza cu sare si piper macinat. in cealalta lingura de ulei se prajeste zarzavatul taiat rondele, se condimenteaza cu sare, piper boabe, coaja de lamaie si foi de dafin, apoi se fierb cu putina apa pana se inmoaie.
Din uleiul ramas, cu faina si cu zaharul se pregateste un rantas inchis.
Zarzavatul se ingroasa cu acest rantas, se condimenteaza cu mustar si zeama de lamaie, apoi se pipereaza.
Sosul imbunatatit cu smantana se toarna peste ciuperci si se incalzesc inca o data.
Se servesc cu galuste sau cu crochete de paine.