http://www.eculinar.ro/

Subcategoria "Aperitive cu ciuperci"

Ciuperci umplute cu brânză (II)
Reţetă ovo-lacto-vegetariană

Timp de preparare: 30 min.

Complexitate: redusă

Ingrediente: 1 kg ciuperci, 300 g brînză de vacă, 100 g brînză telemea, 2 ardei capia roşii, 200 g roşii cherry, 1 legătură ceapă verde, 2 căţei de usturoi, 1 lingură de sos pesto, 3 ouă, sare, piper, ulei de măsline, salată verde, suc de lămîie.

Mod de preparare: Ciupercile se curăţă de pieliţă, se spală, se pun într-o strecurătoare, apoi se ung cu ulei de măsline.
Ceapa verde se spală, se toacă mărunt şi se pune într-un vas mai mare împreună cu usturoiul curăţat de foi şi pisat.
Se adaugă brînza de vacă, ardeii capia curăţaţi de seminţe şi tăiaţi în felii subţiri, sarea, piperul şi sosul pesto.
Se toarnă ouăle bătute cu o furculiţă, roşiile cherry tăiate în jumătăţi şi brânza telemea tăiată în cubuleţe.
Se amestecă toate ingredientele, avînd grijă să nu se sfărîme cubuleţele de brînză, se umplu ciupercile cu acest amestec şi se aşază într-o tavă unsă cu puţin ulei.
Se introduc în cuptor şi se ţin 15-20 de minute, apoi se scot şi se lasă la răcit timp de cinci minute.
Se servesc cu salată verde amestecată cu suc de lămîie, ulei de măsline şi sare.