http://www.eculinar.ro/

Subcategoria "Aperitive cu ciuperci"

Ciuperci umplute (III)
Reţetă de post (vegetariană)

Timp de preparare: 1 h

Complexitate: redusă

Ingrediente: 12 ciuperci mari, 12 linguriţe ulei, 2-3 cepe, sare, piper, pătrunjel verde tocat, zeama unei lămîi, încă o lingură de ulei.

Mod de preparare: Spălaţi ciupercile în apă cu puţină zeamă de lămîie, lăsaţi-le să se scurgă şi desprindeţi picioruşele de pălării.
Ungeţi cu puţin ulei o tavă smălţuită, puneţi în ea ciupercile cu gura în sus, săraţi-le, piperaţi-le, turnaţi în fiecare pălărie cîte o linguriţă de ulei, acoperiţi tava şi daţi-le la cuptor să se pătrundă.
Cînd s-au înmuiat, luaţi capacul şi lăsaţi-le încă puţin să se rumenească.
Separat, tăiaţi picioruşele cubuleţe şi dunstuiţi-le în uleiul încins. Lăsaţi-le puţin să se răcească, tocaţi pătrunjelul verde şi amestecaţi-l cu picioruşele şi cu zeama de lămîie.
Aşezaţi pălăriile rumenite pe farfurii, umpleţi-le cu tocătura de picioruşe şi serviţi-le reci.