http://www.eculinar.ro/

Subcategoria "Aperitive cu ciuperci"

Ciuperci umplute (I)
Reţetă ovo-lacto-vegetariană

Timp de preparare: 1 h 15 min.

Complexitate: medie

Ingrediente: 1 kg ciuperci proaspete, 4 cepe, 1 capatina de usturoi, 3 legaturi marar, 2 legaturi patrunjel, 5 oua, ulei.

Mod de preparare: Se indeparteaza piciorusele ciupercilor, apoi se curata ciupercile si se pun intr-o tava cu putin ulei.
Separat, se caleste ceapa tocata marunt, peste care se pun piciorusele ciupercilor tocate marunt, se lasa la calit, apoi se adauga usturoiul pisat, mararul si patrunjelul toacate marunt.
Cind se raceste compozitia se amesteca 4 oua intregi.
Cu acest amestec se unplu palarioarele ciupercilor. Separat, se bate un ou care se toarna deasupra fiecarei palariute.
Astfel preparate se baga la cuptor.
Se servesc calde sau usor racite, dupa preferinta.