http://www.eculinar.ro/

Subcategoria "Aperitive cu ciuperci"

Ciuperci pe frigănele
Reţetă ovo-lacto-vegetariană

Timp de preparare: 50 min.

Complexitate: redusă

Ingrediente: 1 kg ciuperci, 1 ou, 1 lingura marar tocat, 2 linguri unt, sare; Friganele: 1 franzeluta, 1 pahar lapte, 1 ou, sare, 1/2 lingurita zahar.

Mod de preparare: Se curata ciupercile, se spala si se taie marunt. Se incinge untul intr-o cratita si se prajesc in el ciupercile cu mararul si sarea. Cind ciupercile sint prajite, se ia cratita de la foc si se toarna peste ciuperci un ou batut spuma cu furculita si se amesteca. Se pregatesc friganelele si peste ele se asterne un strat gros de ciuperci, netezit bine cu cutitul. Se asaza friganelele astfel pregatite intr-o tava si se dau la cuptor pentru 10 minute.
Se servesc fierbinti.