http://www.eculinar.ro/

Subcategoria "Mâncăruri cu legume şi zarzavaturi"

Ciuperci pane cu sos de iaurt şi brânză de vacă
Reţetă ovo-lacto-vegetariană

Timp de preparare: 20 min.

Complexitate: redusă

Ingrediente: 400 g ciuperci albe mari, zeama de la 1 lamaie, 3 oua, 1/2 ceasca parmezan (sau cascaval) ras, 1 ceasca lapte, sare, piper macinat, branza de vaca, cateva picaturi otet de mere, cateva picaturi de sos Worcester, 1 legatura patrunjel verde tocat.

Mod de preparare: Se curata ciupercile de picioruse, se aleg palariile, se taie in doua si se stropesc cu zeama de lamaie. Se bat bine ouale cu laptele si parmezanul ras, se sareaza si se pipereaza puternic. Se dau ciupercile prin amestecul astfel preparat si se prajesc in uleiul incins. Se amesteca iaurtul cu branza de vaci, se condimenteaza cu otet de mere, sos Worcester, sare si piper si apoi se incorporeaza patrunjelul verde tocat. Se asaza ciupercile pane pe o farfurie, se toarna peste ele sosul de iaurt si branza de vaci, le garnisim cu frunzulite de patrunjel verde si le servim calde.