http://www.eculinar.ro/

Subcategoria "Mâncăruri cu legume şi zarzavaturi"

Ciuperci cu ouă
Reţetă ovo-lacto-vegetariană

Timp de preparare: 30 min.

Complexitate: redusă

Ingrediente: 200-300 g ciuperci, 3-4 ouă, o ceapă, 30-40 g unt, mărar, pătrunjel, o lingură de smîntînă, 1/2 linguriţă sare, ulei.

Mod de preparare: Ceapa tăiată mărunt se căleşte un minut cu o lingură de ulei, adăugînd ciupercile bine spălate şi tăiate în felii mari. Se lasă să fiarbă acoperite la foc mic pînă scade apa şi se înmoaie. La nevoie, se adaugă cîte puţină apă să se înmoaie bine, apoi se sărează şi se aromează după gust.
După răcire, se adaugă în ouă care se amestecă bine cu smîntîna. În tigaia înfierbîntată dinainte, se prăjeşte la foc mic pînă cînd devine aurie, adăugîndu-se imediat compoziţia cu ouăle, lăsînd-o să se coaguleze la bază, apoi se amestecă pînă se coagulează după dorinţă.
Ciupercile se servesc ca fel întîi sau ca fel doi, cu diferite salate de crudităţi.