http://www.eculinar.ro/

Subcategoria "Aperitive cu ciuperci"

Ciuperci cu maioneză
Reţetă ovo-lacto-vegetariană

Timp de preparare: 40 min.

Complexitate: redusă

Ingrediente: 1 kg ciuperci, sare, 250-300 g maioneză, 100-150 ml smîntînă groasă, mărar, pătrunjel.

Mod de preparare: După ce s-au curăţat, ciupercile se fierb acoperite circa 30 min. în 1/4 l apă clocotită, împreună cu o linguriţă rasă de sare, o foaie de dafin, 50 ml vin alb sec, pînă cînd se înmoaie bine, apoi se scurg de apă în strecurătoare, unde se lasă să se răcească. Maioneza obişnuită se amestecă cu smîntîna, potrivindu-se gustul cu sare, acreală şi muştar, ca să fie mai picantă. Pentru aromă, se adaugă frunze de mărar şi pătrunjel tăiate mărunt şi, facultativ, puţină ceapă rasă fin, apoi se amestecă cu ciupercile bine scurse. Salata se aşează pe platou şi se ornează cu măsline şi gogoşari sau se presară numai cu pătrunjel tăiat mărunt.