http://www.eculinar.ro/

Subcategoria "Aperitive cu ciuperci"

Ciuperci a la grec (II)
Reţetă de post (vegetariană)

Timp de preparare: 40 min.

Complexitate: redusă

Ingrediente: 500 g ciuperci mai mici, 6 rosii marunte, 6 cepe mici albe, 2 morcovi, 2 catei de usturoi, 4 linguri ulei de masline, 150 ml vin alb, cateva crengute de ierburi aromate (cimbru, rozmarin), o lingura boabe de coriandru, sare, piper.

Mod de preparare: Se curata morcovii, se taie in doua pe lung si pe urma semirondele subtiri. Cepele curatate se taie in opt. Se incinge uleiul si se prajesc morcovii si cepele, se sareaza, se pipereaza si cand incep sa se rumeneasca se toarna peste ele vinul si se face focul mai mic. Se adauga coriandrul, cimbrul, rozmarinul si cateii de usturoi curatati. Ciupercile, curatate, se taie in patru, la fel si rosiile, se introduc si ele in tigaie si se lasa sa fiarba incet circa 20 de minute. Se rastoarna pe un platou (fara crengutele de cimbru si rozmarin), se lasa sa se raceasca dupa care se baga la frigider si se tin aproximativ o ora, apoi se servesc.