http://www.eculinar.ro/

Subcategoria "Aperitive cu ciuperci"

Ciuperci a la grec (I)
Reţetă de post (vegetariană)

Timp de preparare: 30 min.

Complexitate: redusă

Ingrediente: 1/2 kg ciuperci proaspete, 150 ml ulei, 50 ml vin, 2 cepe, 2 legaturi verdeata, 1 lamiie, sare, piper.

Mod de preparare: Se curata ciupercile, se spala in mai multe ape si se taie in fisii. Se toaca ceapa si se caleste in ulei impreuna cu ciupercile, adaugind sare, piper, dupa gust, o legatura de verdata si zeama de la 1/2 lamiie. Se stinge cu vinul dublat cu apa si se lasa sa fiarba la foc moale. La nevoie, se mai adauga putina apa calda. Cind este gata, se aseaza compozitia, decoreaza cu felii subtiri de lamiie si presara verdeata tocata.
Se serveste rece.