Ciorbă ţărănească de vară dreasă cu iaurt 
    
    Reţetă lacto-vegetariană 
    
    
     
    
    
    Timp de preparare: 45 min.
    
  
    
    Complexitate: medie
    
  
    
    Ingrediente: 1 mînă de mazăre, 1 mînă de fasole verde, 2 cartofi, 1 ceapă, 1 morcov, 1 rădăcină pătrunjel, 2-3 roşii, 500 g iaurt, 1 legătură mărar, 1 legătură pătrunjel, sare, piper.
    
  Mod de preparare: Cureţi mazărea, fasolea, cartofii, ceapa, morcovul, pătrunjelul, apoi razi rădăcinoasele, tai mărunt ceapa, cartofii cuburi şi le pui la fiert cu mazărea. Când apa dă în clocot, adaugi şi fasolea verde ruptă bucăţi şi un praf de sare şi laşi să fiarbă legumele pe foc mic. Opăreşti roşiile, le decojeşti, le tai bucăţele şi le adaugi în oală când toate legumele sunt fierte. După câteva minute torni iaurtul diluat cu 100 ml apă, potriveşti gustul de sare şi piper şi mai dai ciorba în câteva clocote. O dai apoi deoparte şi presari verdeaţa tocată. 
În loc de iaurt dacă ai zer îl poţi folosi să dregi ciorba.
     
     |