http://www.eculinar.ro/

Subcategoria "Ciorbe"

Ciorbă pescărească (II)
Reţetă semi-vegetariană

Timp de preparare: 50 min.

Complexitate: medie

Ingrediente: 1 kg peşti mici, 1 1/2 kg peşte mare (crap, somn), 2-3 cepe, 1 fir de praz, 3-4 căţei de usturoi, 250 g roşii, sare, 2 linguri ulei.

Mod de preparare: Se fierb într-o oală, până se sfărâmă, peştii mărunţi, curăţaţi şi spălaţi. Se strecoară, se aruncă peştii mici şi, în aceeaşi zeamă, se adaugă ceapa tăiată bucăţi, prazul şi usturoiul tocate, roşiile curăţate de pieliţă şi tăiate cuburi şi uleiul.

După ce au fiert toate 10 min., la foc iute, se pune şi peştele cel mare, curăţat şi tăiat în bucăţi. Se potriveşte gustul cu sare, se acreşte cu puţin oţet şi se mai lasă să fiarbă 15-20 min.

După dorinţă, se poate presăra cu pătrunjel verde tocat şi se serveşte cu mămăliguţă.