http://www.eculinar.ro/

Subcategoria "Ciorbe"

Ciorbă de zarzavat cu zeamă de varză
Reţetă ovo-lacto-vegetariană

Timp de preparare: 1 h

Complexitate: redusă

Ingrediente: 1 radacina patrunjel, 2 morcovi, 1 pastirnac, 2 ardei grasi, 2 rosii, 2 cartofi, 1 fir de praz, 1/2 varza, verdeata, 1 l apa, o ceasca zeama de varza, o lingura de unt, 2 linguri faina, sare, piper, bulion, 2 oua, o ceasca smintina.

Mod de preparare: Se curata zarzavatul, se taie marunt si se pune la fiert cu unt, verdeata si ceapa taiata marunt. Cind zarzavatul este aproape gata se adauga varza taiata subtire. Dupa ce varza s-a fiert se adauga cartofii care au fost fierti separat si rosiile. Se prajeste bulionul in ulei si se pune in ciorba. Se potriveste de sare si se acreste cu zeama de varza.
Inainte de a se servi se drege cu ou si smintina.