http://www.eculinar.ro/

Subcategoria "Ciorbe"

Ciorbă de urzici

Timp de preparare: 1 h 10 min.

Complexitate: redusă

Ingrediente: 1/2 kg urzici, o ceapă mijlocie, 30 ml untdelemn sau slănină afumată, un gălbenuş, 100 ml smîntînă sau 200 ml iaurt, 3-4 căţei de usturoi, 1/2 l borş, zeamă sau sare de lămâie sau oţet, sare, leuştean, oase afumate.

Mod de preparare: Urzicile se spală bine, apoi se iau mănunchi şi se taie în felii late. Se fierb circa o oră în 1 1/2 l apă clocotită, împreună cu ceapa tăiată mărunt. Când sunt bine fierte, se acresc cu borş sau cu altă acreală, dupa gust, adăugând apă, dacă ciorba este prea deasă. Când cantitatea de urzici este mai mică, se poate adăuga o lingură cu vârf de orez (25 g), când acestea sunt aproape fierte, deoarece orezul fierbe în circa 20 minute. Urzicile cu ceapă se pot fierbe în oală sub presiune în 30 minute. Se poate prepara şi cu zarzavat călit.