http://www.eculinar.ro/

Subcategoria "Ciorbe"

Ciorbă de tarhon cu carne de pasăre sau vită

Ingrediente: Măruntaie de pasăre sau piept de vită, morcov, pătrunjel, ţelină, o ceapă mijlocie, 20 g orez, un gălbenuş, 100 ml smîntînă sau iaurt, 2 linguri de untdelemn, borş, zeamă sau sare de lămîie sau oţet, tarhon, sare.

Mod de preparare: Carnea, tăiată în bucăţele, se pune la fiert în 2-3 l de apă rece (depinde cît este de bătrînă carnea; dacă fierbe mai mult, ciorba scade). Zarzavatul şi ceapa, rase prin răzătoarea cu găuri mari, se călesc 2 minute în untdelemn, apoi se adaugă în supă, împreună cu o linguriţă rasă de sare. Cînd toate sînt aproape fierte, se pune orezul, se amestecă bine ca acesta să nu se prindă de fundul oalei şi se lasă să fiarbă circa 30 minute; apoi, ciorba se acreşte după gust. Dacă s-a acrit cu borş, se lasă să mai fiarbă cîteva clocote şi apoi se ia de pe foc, se drege, ca şi ciorbele precedente şi se sărează. Pentru aromă, se adaugă o linguriţă cu vîrf de tarhon tăiat mărunt. Se poate pregăti la fel, fără carne.