http://www.eculinar.ro/

Subcategoria "Ciorbe"

Ciorbă de spanac cu lapte bătut
Reţetă ovo-lacto-vegetariană

Timp de preparare: 1 h

Complexitate: redusă

Ingrediente: 800 g - 1 kg spanac, 2 l lapte batut, 1 lingura bulion, 1 lingura faina, 1 ou, 1 ceapa, 2 rosii, marar, patrunjel, sare.

Mod de preparare: Spanacul se fierbe, se scurge bine si se toaca. Se caleste ceapa taiata marunt impreuna cu rosiile intr-o tigaie cu putin ulei, se adauga spanacul si o lingura de bulion. Intre timp laptele batut se pune pe foc si cand incepe sa se incalzeasca se adauga lingura de faina, se amesteca cu telul si se bate si oul. Se lasa pe foc si cand este aproape fierbinte se adauga spanacul putin calit, se amesteca si se da putin in fiert. Se adauga sare, marar, patrunjel dupa gust.
In functie de sezon, spanacul se poate inlocui cu urzici, loboda, dovlecei cubulete, fasole verde.
Se poate servi calda, dar si rece este buna.