http://www.eculinar.ro/

Subcategoria "Ciorbe"

Ciorbă de sfeclă (I)
Reţetă de post (vegetariană)

Timp de preparare: 2 h

Complexitate: redusă

Ingrediente: 1/2 sfeclă, morcov, pătrunjel, ceapă (toate 200 g), un cartof de mărime mijlocie, 2-3 linguri untdelemn, leuştean, pătrunjel, sare.

Mod de preparare: Zarzavatul şi ceapa, rase prin răzătoarea cu găuri mari, se călesc în untdelemn 2 minute, adăugîndu-se apoi circa 1 1/2 l apă fierbinte; se fierbe 30 minute. Sfecla curăţată şi rasă prin răzătoarea cu găuri mari şi cartoful tăiat în cubuleţe se adaugă şi se fierb în continuare pînă ce se înmoaie toate. Se acreşte apoi cu borş, zeamă sau sare de lămîie sau oţet, completînd lichidul ca să nu fie ciorba prea deasă. Se potriveşte gustul cu sare, lăsînd să mai fiarbă cîteva clocote şi se adaugă frunzele pentru aromă. Nu se drege. Se poate servi şi rece.