http://www.eculinar.ro/

Subcategoria "Ciorbe"

Ciorbă de porc cu zeamă de varză

Timp de preparare: 1 h

Complexitate: redusă

Ingrediente: 1,5 l zeama de varza acra, 2 morcovi, 1 patrunjel, 1/2 telina mica, 1/2 kg carne de porc cu putina grasime, 1 ou, sare.

Mod de preparare: Se fierb in doi litri de apa morcovul, patrunjeii si telina. Dupa ce au fiert circa 1/2 ora, se strecoara zeama in alta oala, se adauga cartofii curatati, spalati si taiati in mici cuburi, impreuna cu o lingura de sare si se lasa sa fiarba. Separat, se amesteca o lingura de ulei si una cu faina, se adauga ceapa taiata marunt sa se prajeasca putin, apoi se adauga putina boia de ardei si patrunjel verde tocat marunt. Se pune cite putin din ciorba peste acest sos, amestecind bine, apoi se varsa in oala de ciorba si se mai lasa la fiert 10 minute. Se bat in supiera 3 linguri de smintina apoi se pune ciorba peste smintina, amestecind bine.