http://www.eculinar.ro/

Subcategoria "Ciorbe"

Ciorbă de miel cu smântână şi zeamă de lămâie

Timp de preparare: 1 h 30 min.

Complexitate: medie

Ingrediente: Capul si bucati de carne de miel, 2 morcovi, 1 patrunjel, 1 ceapa, zeama de lamiie, 1 kg macris, frunze de patrunjel, 1/2 cana orez, 2 galbenusuri, 2 linguri smintina, sare.

Mod de preparare: Se pune carnea de miel la fiert in apa cu sare. Cind incepe sa dea primul clocot, se spumuieste si se adauga morcovii, patrunjelul si o ceapa mica taiate marunt. Cind sint aproape fierte, se adauga macrisul si orezul spalat. Se lasa sa fiarba, se gusta de acru, iar daca este nevoie se adauga zeama de lamiie si se pun frunze de patrunjel fin taiate. Se drege intr-un castron cu doua galbenusuri si doua linguri de smintina. Se poate face si fara macris, iar in acest caz se acreste cu bors sau tot cu zeama de lamiie. In loc de orez, se pot pune galuste, facute dintr-un ou cu putina faina, fierte in ciorba.