http://www.eculinar.ro/

Subcategoria "Ciorbe"

Ciorbă de legume şi peşte
Reţetă semi-vegetariană

Timp de preparare: 45 min.

Complexitate: redusă

Ingrediente: 4 ardei grasi, 1 kg peste, 700 g fasole alba pastai, 2 cepe, 1 morcov, 3 rosii, o jumatate de telina, o radacina de patrunjel, ulei de floarea-soarelui, o lamaie, sare, o legatura de patrunjel.

Mod de preparare: Pestele se curata, se eviscereaza, se taie in bucati potrivit de mari, apoi se spala si se pune pe o farfurie.
Ceapa se toaca marunt, iar morcovul si radacina de patrunjel se dau pe razatoarea cu ochiuri mari. Telina se curata, se taie in cuburi mari, iar fasolea se taie in bucati mai mici. Ardeii se curata de seminte, se spala si se taie in bucati potrivit de mari.
Se pune o oala cu apa la fiert, se adauga putina sare si legumele taiate, in afara de fasole si ardei. Cand sunt aproape fierte, se pun trei linguri cu ulei, fasolea, rosiile taiate cuburi si ardeii. Se lasa sa fiarba, se adauga bucatile de peste si sucul de lamaie. Se lasa sa fiarba inca zece minute, apoi se serveste cu patrunjel tocat.
Daca nu este suficient de acra, se mai pune suc de lamaie.