http://www.eculinar.ro/

Subcategoria "Ciorbe"

Ciorbă de fasole verde (I)
Reţetă de post (vegetariană)

Timp de preparare: 2 h

Complexitate: redusă

Ingrediente: 1/2 kg fasole verde, morcov, pătrunjel, o ceapă mijlocie, un ardei, 1/2 kg roşii, frunze de pătrunjel şi ţelină, puţin cimbru şi sare.

Mod de preparare: Zarzavatul şi ceapa, rase prin răzătoarea cu găuri mari, se călesc 2 minute cu 2 linguri de untdelemn, apoi totul se stinge cu 1 1/2 l apă fierbinte. Cînd clocoteşte apa, se pun păstăile de fasole rupte în cîte 2-3 bucăţi, ardeiul tăiat în felii subţiri şi 1/2 linguriţă cu sare. Cînd toate sînt fierte, se adaugă sucul de roşii, se lasă să fiarbă cîteva clocote, se sărează şi se acreşte, dacă mai este nevoie. Pentru aromă, se adaugă frunze de pătrunjel, o frunză de ţelină, tăiate mărunt şi o mică ramură de cimbru. Se serveşte ca atare sau dreasă cu 2 gălbenuşuri, bătute bine cu 2 linguri de apă rece sau cu 100 ml smîntînă sau iaurt, bătute bine cu un gălbenuş.