http://www.eculinar.ro/

Subcategoria "Ciorbe"

Ciorbă de fasole verde, viţel şi şunculiţă afumată

Timp de preparare: 1 h 30 min.

Complexitate: redusă

Ingrediente: 1 kg carne de vitel, 1 kg fasole verde (cea galbena este cea mai gustoasa), 300 g sunculita afumata - tocata marunt, 100 g ceapa - tocata marunt, 2 morcovi - tocati rondele, 1 tulpina telina - tocata marunt, 1 lingura faina, 4 rosii descojite de pielite si tocate, unt sau ulei, sare, piper, boia dulce de ardei, vegeta (sau delikat).

Mod de preparare: Intr-o oala, se pune carnea sa fiarba in apa rece, cu putina sare. Se spumeaza si cand este fiarta pe jumatate se adauga fasolea, care in prealabil a fost curatata de moturi spalata si rupta dupa dorinta. Se lasa impreuna sa fiarba la foc domol pana cand atat carnea cat si fasolea s-au fiert si se adauga rantasul.
Se serveste cu smantana presarata cu verdeata proaspat tocata.