http://www.eculinar.ro/

Subcategoria "Ciorbe"

Ciorbă de fasole de post
Reţetă de post (vegetariană)

Timp de preparare: 2 h

Complexitate: redusă

Ingrediente: 1/2 kg boabe de fasole uscata, 2 morcovi, 2 patrunjei, 1/2 telina, 1 pastirnac, 4-5 cepe, patrunjel verde ulei.

Mod de preparare: Se alege fasolea, se spala si se fierbe in 2 litri de apa; se arunca apa in care a fiert fasolea si se pune alta apa fiarta si procedam astfel de 2-3 ori. Cind fasolea este pe jumatate fiarta taiem ca taieteii morcovii, patrunjeii, telina, pastirnacul si 3-4 cepe, patrunjelul verde tocat marunt precum si sarea necesara. Se lasa toate sa fiarba bine. Inainte de a servi, se prajesc 1-2 cepe in putin ulei si se pun in ciorba.