http://www.eculinar.ro/

Subcategoria "Ciorbe"

Ciorbă de fasole albă cu costiţă afumată

Timp de preparare: 2 h

Complexitate: medie

Ingrediente: 500 g fasole alba, 200 g morcovi, 2,5 l apa, 100 g telina, 100 g patrunjel-pastirnac, 150 g ceapa, 1 legatura verdeata (marar), patrunjel sau leustean, 400 g rosii, 250 g costita afumata, 100 g pasta de tomate, 50 ml otet, sare.

Mod de preparare: Fasolea se alege de corpurile straine si se spala; se pune la fiert in apa rece, schimbindu-se apa de doua ori (cu apa fiarta), dupa care se adauga costita afumata (intreaga). Legumele se curata, se spala, se taie marunt, (rosiile in sferturi) si se adauga toate in vasul cu fasole cind aceasta este fiarta pe jumatate. Pasta de tomate se dilueaza cu ciorba si se adauga in vasul cu fasole, amestecind compozitia. Se mai fierbe 10-15 minute, se adauga otetul si se controleaza gustul de sare.
Costita se dezoseaza, se taie cuburi si se adauga in vasul cu ciorbă. Se serveste cu verdeata taiata marunt.