http://www.eculinar.ro/

Subcategoria "Ciorbe"

Ciorbă de fasole acrită cu corcoduşe
Reţetă de post (vegetariană)

Timp de preparare: 40 min.

Complexitate: medie

Ingrediente: 3 l apa, 300 g fasole uscata , zarzavat de supa, 200 g rosii, verdeata, o ceasca de corcoduse verzi.

Mod de preparare: Se pune fasolea la fiert. Dupa ce a dat citeva clocote, se schimba apa, cu alta apa tot fierbinte. Se adauga un morcov, un patrunjel, un ardei gras si o ceapa taiata marunt. Cind zarzavatul este aproape fiert, se pune sarea, rosiile si verdeata (marar, patrunjel, cozi de ceapa, leustean). Se lasa sa dea inpreuna citeva clocote si se adauga corcodusele. Se mai lasa citeva minute, dar nu prea mult sa nu se fiarba prea tare corcodusile si se da laoparte. Ciorba se poate servi rece sau fierbinte.