http://www.eculinar.ro/

Subcategoria "Ciorbe"

Ciorbă de burtă din Bucovina

Timp de preparare: 5 h

Complexitate: medie

Ingrediente: Burta de vacuta, o ceapa, un ardei, un morcov, telina, soua foi de dafin, doua galbenusuri, smantana, iaurt, otet si mujdei usturoi, un ciolan de vita (optional).

Mod de preparare: Se curata burta bine si se pune la fiert cu legumele taiate in patru si ceapa la fel dupa ce s-a fiert burta, se scot legumele si burta. Burta se taie fidelute dupa care se paseza legumele prin sita deasupra la apa in care a fiert burta, dupa care se pune burta taiata in oala, acum se face (amesteca) smantana 250 g, iaurt 250 g, cu doua galbenusuri de ou, in timpul acesta mai dam pe razatoare doi morcovi cruzi si calim in ulei bine si amestecam cu smintina si iaurtul. Dupa ce s-a mai racit ciorba, dregem cu aceasta smantana cu otet si mujdei de usturoi dupa gustul fiecaruia.
Se serveste cu ardel iute.