http://www.eculinar.ro/

Subcategoria "Fripturi"

Ciocănele de pui in crustă de caşcaval
Reţetă semi-vegetariană

Timp de preparare: 1 h 15 min.

Complexitate: redusă

Ingrediente: 8-10 ciocanele de pui, 250 g pesmet, 6 linguri cascaval ras, 3 linguri susan, 3 linguri faina, sare, piper, 2 oua.

Mod de preparare: Ciocanelele se spala si se sterg cu un servet de bucatarie. Intr-o farfurie adanca, se amesteca bine pesmetul, cascavalul si susanul. Faina se condimenteaza bine cu sare si piper. Ouale se bat intr-o farfurie.
Ciocanelele se dau mai intai prin faina, apoi prin ou si, la final, prin amestecul de pesmet si cascaval. Se preseaza usor, pentru ca pesmetul sa nu cada la prajire. Se lasa pulpele astfel pregatite, pe un platou, 30 de minute la frigider.
Se unge gratarul bine incins cu putin ulei si se prajesc pulpele cca 30-40 minute, intorcandu-le de pe o parte pe alta.