Chifteluţe pe pat de aluat 
    
    
     
    
    
    Timp de preparare: 40 min.
    
  
    
    Complexitate: redusă
    
  
    
    Ingrediente: 250 g foi de placinta congelate, o ceapa, 2 felii piine alba, 300 g carne tocata de vita, 2 oua, 3 linguri patrunjel, oregano, piper, sare, scortisoara, 300 g tzatziki, 3 linguri ulei.
    
  Mod de preparare: Se lasa aluatul sa se descongeleze apoi se taie 16 cercuri de cite 6 cm diametru. Se pun cerculetele in forme pentru briose si se umplu cu boabe de fasole pentru a nu creste, se dau la cuptor 10 min. Se lasa sa se raceasca si se scot din forma. Ceapa se toaca, piinea se moaie si se amesteca cu carnea, ouale, patrunjel, oregano, sare, piper, scortisoara si ceapa. Se fac chiftelute ce se prajesc in putin ulei de masline. 
Pe fiecare pat de aluat se pune o lingura de tzatziki si o chifteluta.
     
     |