http://www.eculinar.ro/

Subcategoria "Mâncăruri cu carne tocată"

Chifteluţe la cuptor cu sos de ciuperci

Timp de preparare: 55 min.

Complexitate: redusă

Ingrediente: Chifteluţe: 600 g carne tocată de vită, 2-3 felii de pâine, 2 ouă, 1 legătură verdeaţă, sare, piper.
Sos: 200 g ciuperci, 2 cepe, 2-3 linguriţe ulei, 2-3 linguri pastă de tomate, verdeaţă.

Mod de preparare: Amesteci carnea tocată cu feliile de pâine înmuiate în apă şi presate bine, verdeaţa tocată şi ouăle bătute. Potriveşti de sare şi piper, amesteci compoziţia, apoi formezi chifteluţe pe care le aşezi într-o tavă unsă cu ulei şi le dai la cuptorul încins pentru 10 minute. În acest timp, pregăteşti sosul: Tai ceapa fin, o căleşti în 2-3 linguri ulei, adaugi ciupercile tocate şi le laşi pe foc până scade zeama. Pui pasta de roşii şi o ceaşcă de apă şi laşi să mai fiarbă pe foc mic încă 10 minute. Torni apoi sosul peste chifteluţele puţin coapte şi le mai dai la cuptor pentru încă 20-25 de minute. Când sunt gata, presari puţină verdeaţă.