http://www.eculinar.ro/

Subcategoria "Mâncăruri cu peşte şi fructe de mare"

Chifteluţe din peşte (III)

Timp de preparare: 1 h

Complexitate: redusă

Ingrediente: 1 kg peste, 100 g slanina, 200 g ceapa, 150 g faina, 150 g paine, 2 oua, 100 ml ulei, 1 Iegatura patrunjel, sare, piper, dupa gust.

Mod de preparare: Pestele se decongeleaza, se curata, se decapiteaza, se eviscereaza, se spala, se fileteaza (dezoseaza), cu cutitul de bucatarie, pe lungimea coloanei vertebrale, apoi se taie in bucati mici. Oasele rezultate se fierb intr-un vas cu apa rece (1 l) si sare, obtinindu-se o supa care se strecoara si se raceste. Piinea alba se inmoaie in 300 ml supa de oase de peste. Slanina se taie bucati. Ceapa se curata, se spala, se taie felii si se inabusa in 25 ml ulei si 100 ml supa de peste. Pestele, filetat si taiat bucati, slanina, ceapa inabusita si racita, se trece prin masina de tocat carne, de doua ori. Pasta obtinuta se amesteca cu piinea inmuiata, cu ouale, sarea, piperul macinat, patrunjelul verde, curatat, spalat si taiat marunt. Se amesteca componentele bine, obtinand o pasta omogena. Din aceasta pasta se formeaza chiftelele, care se trec prin faina, si se prajesc in uleiul infierbintat.
Se servesc reci sau calde cu diferite garnituri de legume.