Chiftele suedeze 
    
    Reţetă tradiţională din Suedia 
    
    
     
    
    
    Timp de preparare: 30 min.
    
  
    
    Complexitate: redusă
    
  
    
    Ingrediente: 400 g carne de porc tocată, 400 g carne de vită tocată, 1 felie mare de pîine, 200 ml smîntînă, 1 ceapă, 1 căţel de usturoi, 1 ou, sare, piper măcinat, 1 linguriţă muştar, 1 legătură de ceapă verde, ulei pentru prăjit.
    
  Mod de preparare: Carnea tocată se amestecă cu felia de pîine fărîmiţată, 50 ml smîntînă, un ou, o jumătate de ceapă răzuită, muştar, sare şi piper. Se prepară chifteluţe de mărime obişnuită şi se prăjesc în ulei pînă se rumenesc. Se răzuieşte cealaltă jumătate de ceapă în restul de smîntînă, se adaugă usturoi şi se toarnă peste chiftele. Se presară ceapă verde, tocată mărunt.
     
     |