http://www.eculinar.ro/

Subcategoria "Mâncăruri cu peşte şi fructe de mare"

Chiftele de păstrăv cu salată
Reţetă semi-vegetariană

Timp de preparare: 1 h

Complexitate: redusă

Ingrediente: 2 pastravi, 2 cartofi, 1 morcov, 2 oua, 4 catei de usturoi, o foaie de dafin, 7-8 seminte de mustar, sare, piper, ulei de floarea-soarelui, o legatura de marar, o legatura de ridichi, salata bowl, o lamaie.

Mod de preparare: Pestele se curata, se dezoseaza si se taie in bucati mai mici.
Se pune o oala cu apa la fiert, se adauga foaia de dafin, semintele de mustar, putina sare si piper. Se fierbe pestele, se paseaza si se lasa sa se raceasca.
Usturoiul se piseaza impreuna cu putina sare si se pune intr-un castron. Se adauga cartofii si morcovul curatati de coaja si dati pe razatoarea cu ochiuri mici.
Mararul se spala si se toaca o jumatate din legatura. Se presara mararul tocat peste cartofi, se adauga pestele, ouale, sarea si piperul dupa gust.
Se formeaza cu mana chiftelute si se prajesc in uleiul incins, avand grija sa nu se arda.
Se servesc impreuna cu salata bowl si ridichile taiate felii.
Cand pestele este fiert, se poate stropi cu suc de lamaie.