http://www.eculinar.ro/

Subcategoria "Mâncăruri cu organe"

Chiftele de ficat

Timp de preparare: 30 min.

Complexitate: redusă

Ingrediente: 150 g ficat de viţel, porc sau pasăre, 50 g franzelă, un ou, 80 g ceapă, 2 linguri untdelemn, un vîrf de cuţit sau de linguriţă piper şi ienibahar, nucşoară, o linguriţă pătrunjel tăiat mărunt, 1/2 linguriţă sare, pesmet, făină.

Mod de preparare: Ceapa tăiată mărunt se căleşte în untdelemn şi, după ce s-a răcit, se dă prin maşina de tocat, împreună cu ficatul crud şi franzela muiată o clipă în apă rece şi bine stoarsă. La tocătură se adaugă oul întreg, condimentele, sarea şi pătrunjelul. Compoziţia va fi moale. Se fac chiftele şi se prăjesc. Se servesc imediat calde cu cartofi prăjiţi, soteuri de legume sau cu alte garnituri sau cu sos de roşii picant, de muştar, sau ceapă, asociate cu piure de cartofi, ca fel doi.