http://www.eculinar.ro/

Subcategoria "Aperitive cu carne"

Chec aperitiv cu telemea şi parizer (I)

Timp de preparare: 1 h

Complexitate: medie

Ingrediente: 300 g caşcaval ras (brînză telemea), 300 g parizer (şuncă, salam cu şuncă), 4 ouă fierte tari, 4 ouă crude, 3-4 linguri smîntînă, 3-4 linguri făină, piper după gust.

Mod de preparare: Se bat 4 ouă cu telul (mixerul), se adaugă caşcavalul ras, parizerul tăiat cubuleţe, smîntîna, făina, piperul şi se omogenizează. Tava de chec se tapetează cu ulei şi făină, se pune jumătate din compoziţie, se adaugă ouăle fierte tăiate jumătăţi şi se pune restul de compoziţie. Se pune în cuptorul încins şi se coace 20 minute (e gata cînd se desprinde de pe marginea tăvii).
Se serveşte rece, tăiat felii.