http://www.eculinar.ro/

Subcategoria "Aperitive cu ciuperci"

Chec aperitiv cu ciuperci
Reţetă ovo-lacto-vegetariană

Timp de preparare: 1 h 30 min.

Complexitate: medie

Ingrediente: 3 cepe medii tăiate cubuleţe (400 g), 2 cutii ciuperci sau 450 g ciuperci proaspete, 5 ouă la temperatura camerei, 5 linguri de făină (100-125 g), 5 linguri de smântână (100 ml), 1 legatură mare de mărar, 3 linguri de ulei, sare şi piper.

Mod de preparare: Se curaţă şi se spală ciupercile şi ceapa. Se taie cubuleţe. Se pun într-o crăticioară sau o tigaie suficient de mare şi se călesc în ulei cu puţină apă, până se înmoaie şi se evaporă apa. Se potrivesc de sare şi piper. Se lasă să se răcească.
Se dă drumul la cuptor să se încălzească (180°C). Se ung două tăvi de chec (cele mici) cu ulei şi se tapetează cu făină.
Se separă ouăle. Se bat albuşurile spumă. Ciupercile se amestecă cu gălbenuşurile, smântâna, mărarul tocat (eventual puteţi pune şi pătrunjel). Se adaugă şi albuşurile şi făina. Se amestecă uşor, de jos în sus cât să se omogenizeze, având grijă să nu se lase. Se împarte compoziţia în două şi se pune în tăvi.
Se dă la cuptor aproximativ 50 de minute până se rumeneşte frumos. Primele 30 de minute nu se deschide cuptorul ca să nu dea înapoi. Se lasă să se răcească şi apoi se scoate din tavă. Se păstrează în frigider învelit în folie de plastic.