http://www.eculinar.ro/

Subcategoria "Fripturi"

Ceafă gratinată cu sos special

Timp de preparare: 40 min.

Complexitate: redusă

Ingrediente: 6 buc. ceafa desosata, 1 kg rosii, 3 ardei grasi, 3 ardei iuti verzi, 1 litru supa carne + legume, 1 legatura patrunjel, 1 buc. usturoi, 2 lingurite miere, 1 pahar ulei, 2 lingurite otet, sare, piper, aroma friptura.

Mod de preparare: Carnea se sareaza, pipereaza, aromeaza dupa gust si se frige pe gratar. 0,7 kg rosii se coc pe gratar. Ardeii grasi se coc pe gratar. Restul de rosii + 1 ardei gras se toaca bucati si se calesc usor in tigaie cu uleiul. Usturoiul se freaca cu ulei. Rosiile si ardeiul coapte se curata de pielita si se paseaza in vas. Sosul din tigaie racit se pune in vas. Se pune patrunjelul tocat marunt si crema de usturoi, se pune sare, piper, miere, ardeii iuti si se dilueaza cu supa.
Se serveste cu paine coapta intreaga pe jar.