http://www.eculinar.ro/

Subcategoria "Mâncăruri cu legume şi zarzavaturi"

Castraveţi remoulade
Reţetă lacto-vegetariană

Timp de preparare: 20 min.

Complexitate: redusă

Ingrediente: 1 borcan de castraveti murati (continut 670 g), un ardei gras, o ceapa, 2 mere acrisoare, o legatura de patrunjel verde (sau marar), 200 g smantana, sare, 1 1/2 lingurita zahar, piper, 2 linguri ulei.

Mod de preparare: Se scurg castravetii (zeama se pastreaza) si se dau pe razatoarea mare (sau se taie fasii foarte subtiri). Se curata ardeiul, merele si ceapa si se taie cubulete. Se amesteca zeama de castraveti cu smantana si se toarna deasupra, se adauga sarea, zaharul, piperul si uleiul si se amesteca bine toate ingredientele. La sfarsit, se presara cu patrunjel (marar) tocat.
Se pot servi cu cartofi fierti.