Cartofi ţărăneşti (I) 
    
    
     
    
    
    Timp de preparare: 45 min.
    
  
    
    Complexitate: medie
    
  
    
    Ingrediente: 16 cartofi mijlocii, slănină, sare, piper, 10 căţei de usturoi, ulei, smîntînă.
    
  Mod de preparare: Cartofii spălaţi şi curăţaţi se taie în două (pe lung) şi se scoate miezul. Se pun într-o tavă unsă, se sărează, se piperează şi în fiecare scobitură se pune cîte o bucăţică de slănină şi o parte din miezul de cartofi tăiat bucăţele. Se acoperă tava cu folie de aluminiu şi se dă la cuptor 20-30 de minute. Între timp, se zdrobeşte usturoiul, se pune sare după gust şi se amestecă cu cîteva linguri de ulei pînă iese o pastă ca maioneza, adaugîndu-se smîntîna după gust. Se toarnă apoi peste cartofii calzi.
     
     |