http://www.eculinar.ro/

Subcategoria "Mâncăruri cu peşte şi fructe de mare"

Cartofi natur cu hamsii
Reţetă semi-vegetariană

Timp de preparare: 30 min.

Complexitate: redusă

Ingrediente: 8 cartofi, 200 g hamsii afumate, 2 ardei grasi, 100 g capere, o cutie cu rosii cherry, sare, piper, nucsoara, o lamaie, ulei de masline, o legatura de marar, masline.

Mod de preparare: Cartofii se curata de coaja, se spala si se pun la fiert in apa clocotita, in care s-au adaugat putina sare si o lingura cu ulei. Ardeii se curata de seminte, se spala si se taie in felii subtiri sau cuburi. Hamsiilor li se indeparteaza capetele, apoi se taie in bucati. Se scot cartofii din apa, se lasa sa se raceasca, apoi se taie in cuburi sau felii.
Se face o vinegreta din uleiul de masline, sucul de lamaie, sarea, piperul si nucsoara. Se asaza legumele taiate pe farfurie, se presara caperele, se adauga bucatile de hamsii si se toarna vinegreta deasupra.
Rosiile cherry se spala, se taie pe jumatate sau in patru si se asaza pe farfurie. Se presara mararul spalat si tocat si se serveste.
Se pot adauga si masline fara samburi.