http://www.eculinar.ro/

Subcategoria "Mâncăruri cu peşte şi fructe de mare"

Cartofi gratinaţi cu peşte afumat

Timp de preparare: 30 min.

Complexitate: redusă

Ingrediente: 750 g cartofi fierti, 200 g mazare (conserva), 150 g peste afumat, grasime pentru forma, 1/2 legatura de patrunjel verde, 1/2 legatura de codite de ceapa verde, 200 g smantana, sare, piper, nucsoara, 100 g cascaval ras.

Mod de preparare: Se curata cartofii de coaja si se taie felii. Se unge o forma si se asaza straturi, impreuna cu mazarea si pestele afumat (fasii). Se taie coditele de ceapa rondele, iar patrunjelul se toaca marunt, apoi se amesteca cu smantana, sare si piper si se toarna peste cartofi. Se presara cascavalul ras si se baga la cuptorul incins (200 grade C). Se lasa 15-20 de minute si se serveste cu salata verde.