http://www.eculinar.ro/

Subcategoria "Mâncăruri cu legume şi zarzavaturi"

Cartofi gratinaţi cu nucşoară
Reţetă lacto-vegetariană

Timp de preparare: 1 h

Complexitate: redusă

Ingrediente: 650 g cartofi (de preferat nesfaramiciosi), 1 catel de usturoi, 20 g unt, 250 g smantana (frisca nebatuta), sare, piper alb, nucsoara rasa proaspat.

Mod de preparare: Se spala cartofii, se curata de coaja si se taie fasii subtiri de tot (ca pentru chips).
Se ia o forma de budinca (de 1 l) si se freaca cu catelul de usturoi curatat, dupa care se taie catelul de usturoi feliute si se unge forma bine de tot cu unt.
Se pun intr-un castron cartofii si feliile de usturoi, se amesteca cu smantana, sarea, piperul si nucsoara rasa si se toarna in forma.
Se dau aproximativ 50 de minute la cuptorul incins la 190 grade C si se servesc fie ca aperitiv, fie ca garnitura la orice fel de friptura.