http://www.eculinar.ro/

Subcategoria "Mâncăruri cu legume şi zarzavaturi"

Cartofi cu legume asortate
Reţetă de post (vegetariană)

Ingrediente: 1 kg cartofi, 1 legătură ridichi, 5 roşii, 5-6 castraveţi cornichon, 1 salată verde, 1 legătură ceapă verde, piper, sare, vegeta, 3 linguri oţet, 3 linguri ulei, 250 ml apă.

Mod de preparare: Se fierb cartofii in coaja , se curata si se taie rondele intr-o cratita mai mare care sa aiba si capac . Se taie marunt ceapa, rosiile, salata, ridichile, castravetii si se adauga in oala peste cartofii.Se presara peste acestea sare, piper, vegeta, dupa gust, iar apoi se adauga urmatorul amestec : intr-o canita se amesteca apa, uleiul si otetul , iar acest amestec il adaugati in oala cu legume .Se lasa acoperiti cu capacul 20 minute. Se pot servi reci sau incalziti , alaturi de diferite fripturi sau chiar fara.