http://www.eculinar.ro/

Subcategoria "Aperitive cu carne"

Cartofi cu crustă

Timp de preparare: 1 h 30 min.

Complexitate: redusă

Ingrediente: 5 cartofi, 7 oua, 150 g bacon, 150 g cascaval, 200 g smantana.

Mod de preparare: Se fierb cartofii taiati cubulete cu putina sare. Se fierb tare 2-3 oua. Se da cascavalul pe razatoarea cu gauri mari. Se taie bacon-ul feliute subtiri si se caleste putin in tigaie fara grasime. Se freaca smantana cu 4 oua, sare, piper, vegeta. Se unge cu putin unt un vas de Jena si se asaza succesiv 2-3 straturi de cartofi, ou fiert, bacon si cascaval. Ultimul strat este de cascaval. Se toarna peste straturi amestecul de smantana si se face loc cu furculita sa se patrunda bine. Se da la cuptor 1 ora.
Se servesc calzi sau reci.