http://www.eculinar.ro/

Subcategoria "Aperitive cu carne"

Cartofi cu brânză şi piept de pui
Reţetă semi-vegetariană

Timp de preparare: 45 min.

Complexitate: redusă

Ingrediente: 4-8 cartofi fierti, 400 g branza de vaca, 100 g branza de burduf, 100 g piept de pui fiert, 2 galbenusuri, 1 lingurita chimen, sare, piper macinat, cateva frunze de salata, verdeata tocata.

Mod de preparare: Se fierb cartofii (cu coaja) circa 25 de minute in apa cu sare. Se zdrobeste branza de burduf cu furculita si se amesteca bine de tot, intr-un castron, cu branza de vaci (bine scursa). Pieptul de pui se taie cubulete si se incorporeaza in amestecul de branza, impreuna cu galbenusurile si chimenul. Se sareaza si se pipereaza. Cartofii putin raciti se taie in doua pe lung, se scobeste miezul (nu complet) cu o lingurita si se amesteca (miezul) cu masa de branza preparata anterior. Se umplu apoi jumatatile de cartofi, se pun intr-o forma, se dau la cuptor (incins la 220 grade C) si se lasa sa se rumeneasca 10-15 minute.
Se scot din cuptor, se aseaza pe foile de salata verde, se garnisesc si se servesc imediat.