http://www.eculinar.ro/

Subcategoria "Aperitive cu brânză"

Cartofi cu brânză
Reţetă lacto-vegetariană

Timp de preparare: 50 min.

Complexitate: redusă

Ingrediente: 1,2 kg cartofi nesfaramiciosi, 6 cepe (300 g), 20 g unt topit, sare, piper, o lingurita chimen, o legatura patrunjel verde, 1 catel de usturoi, 250 g branza topita sau cascaval moale.

Mod de preparare: Se incinge cuptorul (inclusiv tava pentru friptura) la 200 grade C. Se spala cartofii, se curata si se taie felii groase. Cepele curatate se taie in doua.
Se unge tava (incinsa) cu unt si se pun in ea cartofii si ceapa. Se sareaza, se pipereaza, se presara cu chimen si se dau la cuptor. Se lasa sa se patrunda 30 de minute, intorcandu-i o singura data.
Se spala patrunjelul, se zvanta si se toaca marunt, usturoiul curatat se zdrobeste sau se preseaza si se presara ambele peste cartofi. Se aseaza deasupra branza sau cascavalul taiat felii si se mai dau 10 minute la cuptor.
Se servesc cu salata verde.