http://www.eculinar.ro/

Subcategoria "Mâncăruri cu legume şi zarzavaturi"

Cartofi cu ardei iute
Reţetă de post (vegetariană)

Timp de preparare: 40 min.

Complexitate: redusă

Ingrediente: 1 kg cartofi, 1 ceapa, ulei, sare, 2 ardei iuti, 1 lingura bulion, 2 catei de usturoi, 1 legatura patrunjel, 1 lingura zahar, 4 rosii, 1 pahar vin alb, concentrat tip Delikat.

Mod de preparare: Cartofii se curata, se taie felii si se pun intr-o tava cu putin ulei. Se adauga si o cana de supa din concentrat tip Delikat si se da tava la cuptor pentru 30 min. Ceapa se toaca si se caleste in putin ulei. Peste ceapa se pun ardeii iuti taiati feliute subtiri, usturoiul pisat, rosiite decojite si tocate, vinul alb. Se sareaza dupa gust. Sosul rezultat se pune peste cartofii copti, se amesteca bine, se mai da tava la cuptor 5 min. si se serveste cu patrunjel tocat deasupra.