http://www.eculinar.ro/

Subcategoria "Aperitive cu carne"

Carpaccio de vită cu aşchii de caşcaval

Timp de preparare: 2 h 20 min.

Complexitate: redusă

Ingrediente: 400 g muschi de vita, 120 g cascaval proaspat, 1 lamaie, 150 ml ulei de masline aromat, 6 fire de patrunjel verde sau de busuioc, sare, piper macinat.

Mod de preparare: Se inveleste carnea cruda intr-o folie de plastic si se tine doua ore la congelator, ca sa se intareasca. Apoi se scoate, se taie felii foarte subtiri (transparente) si se asaza pe patru farfurii. Se stoarce lamaia, se picura sucul peste feliile de carne, pe urma se toarna peste ele si cate putin ulei de masline, se invelesc farfuriile cu folii de plastic si se mai tin vreo zece minute la rece. Inainte de a servi carpaccio-ul, pe fiecare farfurie se presara aschiile de cascaval (taiate cu un cutit foarte ascutit), patrunjelul sau busuiocul tocat, sare si piper.
Uleiul aromat se poate prepara si in casa, in felul urmator: puneti uleiul intr-o sticla mai mica, adaugati cateva crengute de cimbru, cativa catei de usturoi zdrobiti sau frunzulite de busuioc si lasati sa se marineze circa o saptamana la loc ferit de lumina. Uleiul astfel parfumat se poate folosi si la salate, peste, etc.