http://www.eculinar.ro/

Subcategoria "Aperitive cu carne"

Carne tocată cu castraveţi

Timp de preparare: 20 min.

Complexitate: redusă

Ingrediente: 1 ceapa mijlocie, 2 castraveti murati (de 40 g fiecare), 20 g unt sau margarina, 250 g carne tocata (de vita), sare, piper, 2 oua, 3 rosii mici, piper, 2 felii de paine de secara, inca 20 g unt, 1/2 legatura codite de ceapa verde.

Mod de preparare: Se dau castravetii pe razatoarea mare. Ceapa, curatata si tocata marunt, se caleste in jumatate din cantitatea de unt sau margarina pana ce devine sticloasa. Se adauga carnea tocata, se sfarama putin cu o furculita, se sareaza, se pipereaza si se prajeste circa 3 minute. Se adauga castravetii si rosiile. Intr-o alta tigaie, se pune cealalta jumatate din cantitatea de unt sau margarina si se fac doua ochiuri (prajite pe ambele parti). Se adauga rosiile taiate in doua, se lasa putin sa se caleasca si se presara cu piper. Se ung feliile de paine cu unt si deasupra se pun, pe rand, carnea cu castravetii, cate un ochi, rosiile si se presara cu codite de ceapa verde taiate rondele.