http://www.eculinar.ro/

Subcategoria "Mâncăruri cu carne"

Carne de vacă înăbuşită cu ceapă

Timp de preparare: 3 h

Complexitate: medie

Ingrediente: 500 g carne de vacă, 800 g cartofi, 2-3 cepe, o lingură făină, 2 linguri grăsime cartofi prăjiţi întregi sau tăiaţi în 2-4 părţi, 1 foaie de dafin, 2 fire de cuişoare, 5-6 boabe de piper.

Mod de preparare: Se alege carne macră, se spală, se taie în bucăţi de cîte 80-100 g, se săreazî, se presară cu piper, se dă prin făină şi se prăjeşte în tigaie pe toate părţile, pînă cînd se rumeneşte. Se aşează apoi în cratiţă. În tigaia unde s-a prăjit carnea, se toarnă un pahar de apă, se lasă să dea un clocot, se strecoară prin sită în cratiţa cu carne şi se mai adaugă 2 pahare de apă fierbinte. Cratiţa se acoperă cu un capac şi se pune la foc mic sa fiarbă înăbuşit 2-2 1/2 ore. După aceea, se adaugă peste carne ceapa tăiată mărunt şi prăjita separat, cartofi prăjiţi întregi sau tăiaţi în 2-4 părţi, 1 foaie de dafin, 2 fire de cuişoare şi 5-6 boabe de piper (sau o bucată de ardei iute), se lasă carnea să mai fiarbă înăbuşit încă 1/2 oră.