http://www.eculinar.ro/

Subcategoria "Mâncăruri cu carne"

Carne de vacă cu sos picant

Timp de preparare: 40 min.

Complexitate: redusă

Ingrediente: 500 g carne, 1 kg cartofi, 3/4 pahar smintina, 1 lingura de sos, 2 buc. ceapa, o lingura faina, 3 linguri unt.

Mod de preparare: Se alege carne moale de vaca, se spala, se curata de tendoane, se taie in felii potrivite, se bate cu ciocanul de lemn si apoi se taie pai. Ceapa curatata si spalata se taie subtire si se prajeste in unt. Cind ceapa s-a rumenit, se adauga carnea taiata, sarata si piperata si se prajeste cca 10 minute, amestecindu-se cu furculita. Se presara apoi carnea cu faina, se amesteca si se prajeste din nou 5 minute. Dupa aceea se adauga smintina, se amesteca, se fierbe 10 minute, se drege cu sos picant (sau bulion de rosii) si se adauga sare dupa gust. Ca garnitura se servesc cartofi prajiti. Carnea si cartofii se pot presara cu marar sau patrunjel verde tocat marunt.